Kokebok – Ærlig mat fra Halden fengsel
Kokeboken “Ærlig mat”, en samling av 56 kulinariske retter laget med kjærlighet og nytenkning av innsatte ved Halden fengsel.
“Ærlig mat” er et samarbeidsprosjekt mellom innsatte, Halden videregående skole og arbeidsdriften i Halden fengsel.
Alle rettene har oppskrift på norsk og engelsk og er delikat dandert for fotografering. Boka har oppskrifter fra forretter, via hovedrett til desserten. Vi finner blant annet laksetartar, rosastekt kyllinglever, lammekoteletter og tilslørte pærepiker.
Et av målene med kokeboka var at prosjektet skulle være elevstyrt og at elevene skulle få mulighet til å utvikle sine kreative evner. Elevene skriver i sitt forord til boka at det har vært mye prøving og feiling, mye slit og mye god mat. Det viktigste de sitter igjen med er tro på egne evner til å sette sammen ingredienser slik at det blir en ganefryd.
Til slutt i forordet i kokeboka skriver redaktør Yngve Mathisen:
“Her hos oss på Restaurant og matfag i Halden fengsel trenger ikke Eivind Hellstrøm rydde opp, men snarere heller rekruttere.”
OBS! CD følger ikke med.